sâmbătă, 25 octombrie 2014

Artişti români decoraţi la Castelul Peleş

Actriţele
DRAGA OLTEANU MATEI şi TAMARA BUCIUCEANU
au primit
Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer,
iar interpretelor
SOFIA VICOVEANCA şi MARIA CIOBANU
le-au fost înmânate însemnele
Ordinului Coroana României în grad de Cavaler,
joi seară, într-o ceremonie care a avut loc la Castelul Peleş din Sinaia.
La ceremonia organizată în Holul de Onoare al Castelului Peleş, cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I (pe 25 octombrie), principesa moştenitoare Margareta a decorat în numele tatălui său, Regele Mihai I, 14 personalităţi, dar şi o serie de instituţii.

joi, 16 octombrie 2014

Nu cedaţi în faţa răului!


"Străduiți-vă să nu cedați niciodată în fața răului,
indiferent de forma sub care vi se prezintă.
Să nu acceptați niciodată ca o durere, un handicap fizic să vă răpească gustul de a trăi. Desigur, este dificil, dar chiar dacă sunteți pe cale să vă pierdeți vederea sau auzul,chiar dacă vă paralizează o mână sau un picior, conștientizați toate însușirile, toate posibilitățile ce le posedați încă și datorită cărora puteți continua să acționați, să învățați, să vă perfecționați.
Vă mai rămân îndeosebi gândul și sentimentul, care sunt adevăratele puteri. Apelați la ele, fiindcă... cultivând niște gânduri corecte și niște sentimente generoase, veți crea în voi posibilități benefice ce vor contribui
să vă amelioreze chiar starea fizică.
Răul ia deseori niște proporții ce i le oferim, și resemnându-vă,
descurajându-vă, îl întăriți.
Ați observat cum își apără găina puii la apropierea câinelui? Ea se zbârlește, își umflă penele, cotcodăcește zgomotos pentru a-l speria.
Acționați la fel cu răul: umflați-vă, faceți-i față, arătați-i că sunteți în stare să vă apărați, și el va fi obligat să dea inapoi."
Omraam Mikhaël Aïvanhov

sâmbătă, 11 octombrie 2014

FUEGO - Turneul naţional de colinde 2014

"CRĂCIUNU' NOSTRU-I ROMÂNESC!"

Îndrăgitul artist Fuego porneşte din nou la colindat ţara, cu al său tradiţional turneu de colinde şi cântece de Crăciun. Anul acesta, interpretul poposeşte în 15 oraşe, dorind să ne spună tuturor, printr-un concert de 2 ore cu muzică live, că sărbătoarea magică a Crăciunului ne aparţine nouă, românilor, prin cântec şi simţire.
Astfel, Fuego ne va introduce în lumea poveştii sale muzicale -
"CRĂCIUNU’ NOSTRU-I ROMÂNESC!".
Împreună cu band-ul său, artistul, celebru şi pentru faptul că a devenit un brand al Crăciunului românesc, atât prin colindele şi turneele sale, cât şi prin cunoscutul "Împodobeşte, mamă, bradul!", va interpreta parte din cele mai frumoase şi îndrăgite piese din repertoriul său, precum şi premiere, cântece sensibile şi inedite, pregătite special pentru acest moment.
Concertele vor fi construite în jurul unei poveşti în care emoţia pozitivă, muzica de calitate şi surprizele vor fi în prim-plan. Pe lângă efectele vizuale şi sonore, o premieră pentru Fuego, artistul ne promite un concept unic, care ne va purta prin lumea cântecului românesc, a cântecului său, chemându-ne acasă, de oriunde ne-am afla, încurajându-ne să fim români adevăraţi.
În cadrul turneului, Fuego va lansa un nou material discografic, care cuprinde atingerea luminii şi a inspiraţiei. Albumul, care va beneficia de o grafică originală, produs de Casa de discuri "Euromusic", va purta denumirea turneului şi va prezenta o colecţie de stări, de sentimente trăite, o istorie muzicală a Crăciunului cu spirit românesc, aşa cum este el perceput în muzică, de către Paul Surugiu.

"Sărbătorile de iarnă sunt apă bună pentru suflet. Ne încarcă cu energie, ne determină să iertăm, să fim mai buni, deşi ar trebui să fim aşa în permanenţă. Dar acum avem motive. Iar noi, românii, avem stabilită o taină a Crăciunului, pe care o cunoaştem şi o putem simţi doar noi, prin obiceiuri, colinde, veselie şi prin felul în care alegem de fiecare dată, să preţuim aceste clipe minunate.
Mi-am zis că s-ar potrivi de minune ca anul acesta să creăm minuni pe scenă. Alături de instrumentiştii mei, o echipă de profesionişti, vreau să aducem colindele mai aproape de sufletul românesc, încercând oarecum să ne adjudecăm această sărbătoare ca fiind una izvorâtă din imensa bucurie specifică românilor.
V-am pregătit surprize, cântece noi şi o atmosferă în care să ne bucurăm împreună că suntem români, că avem tradiţii spectaculoase, păstrate din strămoşi, mândrindu-ne cu faptul că oricum şi oricând, pentru noi, oriunde ne-am afla, Crăciunul va fi românesc."

Paul Surugiu - FUEGO

Vă prezentăm programul turneului, urmând ca ulterior să revenim cu
eventualele modificări:

- 7 decembrie, ora 15.00 - Drobeta Turnu Severin, Galeria Cora Drobeta

- 8 decembrie, ora 19.00 - Timişoara, Opera Naţională Română
- 9 decembrie, ora 19.00 - Oradea, Casa de Cultură a Sindicatelor
 - 10 decembrie, ora 19.00 - Turda, Teatrul "Aureliu Manea" 
- 11 decembrie, ora 19.00 - Piatra Neamţ, Casa de Cultură a Sindicatelor
 - 12 decembrie, ora 18.00 - Adjud, Casa de Cultură "Tudor Vornicu"
 - 13 decembrie, ora 18.00 - Bârlad, Casa de Cultură a Sindicatelor
- 14 decembrie, ora 18.00 - Iaşi, Casa de Cultură Studenţilor
 - 15 decembrie, ora 19.00 – Bacău, Ateneul Popular
 - 16 decembrie, ora 19.00 - Focşani, Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia"
 - 17 decembrie, ora 19.00 - Galaţi, Teatrul Muzical "Nae Leonard"
 - 18 decembrie, ora 19.00 - Constanţa, Casa de Cultură a Sindicatelor
- 19 decembrie, ora 19.00 - Braşov, Filarmonica - Sala "Patria"
 - 20 decembrie, ora 19.30 - Cluj Napoca, Piaţa Unirii (în aer liber)

- 21 decembrie, ora 18.00 - Sibiu, Filarmonica de Stat - Sala "Thalia"
- 22 decembrie, ora 19.00 - Ploieşti, Casa de Cultură a Sindicatelor.
Biletele se pot procura de la casele fiecărei locaţii.

Turneul este realizat de Asociaţia Culturală "Alternative Culturale" Iaşi, în parteneriat cu Antena Stars, principalul partener media, S.C. "Proxima Moda" S.R.L. şi "Tricotton Junior" Panciu (manager general: Elena Stoica) - sponsori oficiali.
Parteneri: "Libertatea", "Click", "Familia Favorit", "Cotnari", "Lulyon by Proxima Moda", "Actualitatea muzicală", Editura "Anamarol", Asociaţia Culturală "Regal D'Art", Radio România Online, "Euromusic".
Pentru informaţii suplimentare, puteţi suna la numărul de telefon: 0746-774204.
Sursa: Fuego's Blog

vineri, 10 octombrie 2014

Călători... pe o aripă de cânt...

Mănăstirea Curtea de Argeş
- 100 de ani de la moartea Regelui Carol I -

 Mi-am amintit de excursia pe care am avut bucuria de o întreprinde la Mănăstirea Curtea de Argeş şi m-am gândit să vă arăt câteva imagini de acolo, astăzi, nu întâmplător.
Motivul principal care stă la baza acestei postări, îl reprezintă o informaţie peste care am dat astăzi, conform căreia, în urmă cu 100 de ani, într-o zi de 10 octombrie, părăsea această lume CAROL I de Hohenzollern-Sigmaringen, primul rege al României.
Domnia sa (1866 - 1914) a reprezentat, prin cei 48 de ani ai săi, o perioadă caracterizată prin mari progrese în plan politic, social, economic, demografic, administrativ și cultural.
În toamna anului 1914, CAROL I a fost înmormântat la Curtea de Argeș, în Biserica episcopală, unde, doi ani mai târziu, avea să-şi găsească odihna și soția sa, ELISABETA.
Despre CAROL I, Constantin C. Giurescu scria: 
"A avut simţul datoriei şi al onoarei în gradul cel mai înalt, fiind o pildă vie pentru toţi supuşii săi. A pus întotdeauna mai presus de sine statul, la a cărui ridicare s-a gândit necontenit".
CAROL I, primul rege al României, scria în testamentul său: "Având aproape 60 de ani, privesc ca o datorie ca să mă hotărăsc a lua cele din urmă dispoziţii. Alcătuind acest testament, mă gândesc, înainte de toate, la iubitul meu popor, pentru care inima mea a bătut neîncetat şi care a avut deplină încredere în mine. Viaţa mea era aşa strâns legată de această de Dumnezeu binecuvântată Ţară, că doresc să i las, şi după moartea mea, dovezi vădite de adâncă simpatie şi de viul interes pe care le am avut pentru dânsa. Zi şi noapte m-am gândit la fericirea României, care a ajuns să ocupe acum o poziţie vrednică între statele europene.
M-am silit ca simţământul religios să fie ridicat şi dezvoltat în toate straturile societăţii şi ca fiecare să împlinească datoria sa, având ca ţintă numai interesele statului (...) Succesorul meu la tron primeşte o moştenire de care va fi mândru şi pe care el o va cârmui, am toată speranţa, în spiritul meu, călăuzit fiind de deviza: «Totul pentru Ţară, nimic pentru mine!»".
Tot la Curtea de Argeş îşi dorm somnul de veci: Regele FERDINAND şi Regina MARIA.
În pronaosul bisericii se află mormintele ctitorilor principali: Neagoe Basarab, Doamna Despina - soţia lui Neagoe Basarab, Doamna Stana (Sofronia) - fiica lui Neagoe Basarab şi soţia lui Ştefăniţă Vodă al Moldovei, precum şi locul de veci al lui Radu de la Afumaţi – soţul Doamnei Ruxanda, fiica lui Neagoe Basarab.
La câţiva paşi de legendara mânăstire Curtea de Argeş se construieşte noua Catedrală Episcopală şi Regală, care va adăposti criptele familiei regale a României.
Lucrările ar urma să se finalizeze în anul 2015, cu excepţia picturii interioare şi a unor finisaje. Când construcţia va fi gata, primul sicriu coborât în criptă va fi al regelui Carol al II-lea, urmat de cel al fostei soţii, Elena a Greciei, care va fi adus de la Lausanne, Elveţia. 
Momentan, sicriul lui Carol al II-lea se află într-o capelă situată la circa 30 de metri de Mănăstire, unde a fost depus în februarie 2013. Tot atunci, Elena Lupescu, ultima soţie a regelui Carol al II-lea, a fost înmormântată în faţa unei bisericuţe de lemn de la Curtea de Argeş.
© Pe o aripă de cânt
10 octombrie 2014

Prima regulă...


marți, 7 octombrie 2014

"Sărbătorile Iaşului" - ediţia 2014


Dăruiţi un zâmbet!

 
"Omul care nu ştie a zâmbi, nu trebuie să-şi deschidă prăvălie.
Un surâs nu costă nimic, dar înfăptuieşte mult.
Nu ţine decât o clipă, dar amintirea lui dăinuie, câteodată,
o viaţă întreagă.
Nu poate fi cumpărat, cerşit, împrumutat sau furat.
Dar nu serveşte la nimic atâta timp cât nu a fost dăruit.
Aşa că, dacă în drumul vostru întâlniţi un om prea obosit ca să vă dăruiască un surâs, oferiţi-i-l pe al vostru.
Căci nimeni nu are mai multă nevoie de un surâs, decât acela
care nu-l poate dărui..."
Proverb chinezesc

Aviz celor interesaţi!

"Nu vă însuraţi până nu aţi învăţat arta de a face complimente.
A flata o femeie înainte de căsătorie e o chestie de gust, dar după... e o necesitate şi o garanţie de fericire.
Uniunea conjugală cere nu atât francheţe, cât diplomaţie.
Dacă vreţi zilnic festinuri regeşti, nu criticaţi niciodată bucătăria soţiei, nu faceţi comparaţii supărătoare între reţetele ei şi ale mamei dv.
Dimpotrivă, lăudaţi neîncetat talentele ei gospodăreşti şi felicitaţi-vă pe faţă că aţi luat o soţie care întruneşte deopotrivă calităţile lui Venus, Minerva şi Mary Ann
(personalitatea perfectei gospodine)."
Dorothy Dix, jurnalist

duminică, 5 octombrie 2014

Apus de octombrie...

4 octombrie 2014...







În ochii oamenilor...


"Asistam la un dineu la casino-ul
Central Park din New-York.
O doamnă foarte bogată se străduia să strălucească şi să le facă tuturor o impresie bună.
Cheltuise o avere ca să se împodobească cu zibeline, diamante şi perle.
Din nefericire, nu făcuse nimic pentru obrazul ei care respira
amărăciune şi egoism.
Ea nu înţelesese că în ochii oamenilor, "expresia figurii unei femei este mai importantă decât rochiile ce le poartă"."
Dale Carnegie - "Arta de a reuşi în viaţă"

Atitudinea dictează... fericirea


sâmbătă, 4 octombrie 2014

Cum să-i convingi pe oameni...

12 feluri de a-i convinge pe oameni...

1. Singurul mijloc de a învinge într-o discuţ ie
este de a o evita.
2. Respectaţ i opiniile adversarului. Nu-i spuneţ i niciodată că greşeşte.
3. Dacă vă înşelaţ i, admiteţ i-o îndată
şi de bună voie.
4. Începeţi-vă discuţiile cu blândeţe.
5. Puneţ i întrebări care aduc răspunsuri afirmative în mod automat.
6. Lăsa ţi pe alţ ii să vorbească în voie.
7. Lăsaţ i-l să creadă că ideea sugerată de dv. e a lui.
8. Încercaţ i cu sinceritate de a vedea lucrurile din punctul celuilalt de vedere.
9. Acordaţi simpatia şi în ţelegerea celor care au nevoie de ele.
10. Faceţ i apel la bunele sentimente ale interlocutorului.
11. Aţ âţ aţ i văzul şi imaginaţ ia.
12. Puneţ i rămăşag cu ambiţ ia lor.
Dale Carnegie - "Arta de a reuşi în viaţă"

O clipă...


Urmăriţi-ne şi pe Facebook: