marți, 26 februarie 2019

Vă recomand: "Familie de-a gata"

"Familie de-a gata" (2018)
Titlul original: "Instant Family"



Pete şi Ellie decid că în viaţa lor a sosit momentul pentru a-şi mări familia şi, cumva din întâmplare, ajung să se gândească la o adopţie.
Numai că - ştiţi cum se spune: socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg - motiv pentru care cuplul este pus în situaţia de a deveni părinţi pentru trei fraţi.
Şi de aici, pare că situaţia scapă de sub control, întreaga lor existenţă transformându-se într-o succesiune de încercări hilare, prin care încearcă - disperaţi - să înveţe cât mai rapid ce înseamnă noţiunea de "părinte", sperând că vor deveni în scurt timp o familie.
Pelicula (inspirată dintr-o situaţie reală) îi are drept protagonişti pe Mark Wahlberg şi Rose Byrne şi se încadrează atât în categoria comediilor, cât şi în cea a filmelor de familie, numai bune de văzut, într-o seară de relaxare, alături de cei dragi.
Îmbină în mod fericit emoţiile autentice şi situaţiile hazlii şi cu siguranţă va fi pe placul tuturor.

Vizionare plăcută!

"Pantofi italieneşti"

"Pantofi italieneşti"
Autor: Henning Mankell
Editura RAO - 2010

"Pantofi italieneşti"
înseamnă povestea unui chirurg care, deşi în trecut a avut o carieră de succes, în urma unei erori medicale care l-a aruncat în dizgraţie, renunţă la meserie şi se autoexilează pe o insulă suedeză.
În viaţa lui apare, însă, fosta iubită din tinereţe şi, astfel, este pus în situaţia de a-şi reevalua câteva dintre greşelile regretabile pe care le-a făcut de-a lungul anilor.
"Pantofi italieneşti" aduce în prim-plan problema senectuţii şi a morţii.

"Cu toţii ajungem într-un punct în care nu mai avem puterea să negăm ceea ce urmează să se întâmple.
Moartea e singurul tovarăş de călătorie constant pe care-l poate avea cineva în viaţa asta."

luni, 18 februarie 2019

"Nume de femeie"

"Nume de femeie"
Titlu original: "Nome di Donna"
Producţie: Italia - 2018

Nina, o tânără femeie, se mută într-un sat din Lombardia, împreună cu fiica ei, elevă, şi reuşeşte să se angajeze la un spital - azil de lux, unde este obligată să facă faţă presiunilor şi hărţuirii sexuale la care este supusă în mod constant, de către directorul instituţiei.
Filmul, deşi nu se încadrează neapărat în categoria capodoperelor, este realizat foarte bine, tratând subiecte extrase din realitatea imediată, atât de dură uneori, cu care mulţi dintre noi poate se confruntă chiar în viaţa de zi cu zi, iar Cristiana Capotondi face un rol de zile mari, dovedindu-şi din plin calităţile actoriceşti.
Vă recomand să vizionaţi "Nome di Donna", o dramă plină de emoţie.

"La marginea livezii"

"La marginea livezii"
Autor: Tracy Chevalier
Editura Polirom - 2016

"Romanul
"La marginea livezii"
urmăreşte drumul pe care familia Goodenough şi-l croieşte în speranţa unei vieţi mai bune.
Pentru că în Connecticut, de unde e de fel James Goodenough, pământul familiei nu ajunge tuturor fraţilor, el hotărăşte să-şi caute propriul pământ al făgăduinţei.
Se stabileşte cu familia într-un ţinut deloc prietenos din Ohio, unde plantează o livadă: aceasta era semnul limpede al intenţiei colonistului de a rămâne.
Dar pământul ostil seamănă duşmănie între James şi soţia lui: el se încrâncenează în încercarea de a-l îmblânzi, iar Sadie alege să uite de lumea brutală care-o înconjoară cu ajutorul rachiului de cidru.
Cu anii, prăpastia dintre cei doi se adânceşte şi, într-o clipă necugetată, totul se năruie.
Încercând să se salveze, Robert, fiul mai mic, fuge de-acasă - va deveni miner căutător de aur, apoi, pe urmele tatălui său care iubea copacii, ajutor al unui colector de plante.
Trecutul îl ajunge însă din urmă..."

miercuri, 6 februarie 2019

Vă recomand: "Pescăruşul"

"Pescăruşul" (2018)
Titlu original: "The Seagull"

"Pescăruşul",
film apărut în 2018, în care joacă Elisabeth Moss, Saoirse Ronan, Annette Bening, Corey Stoll, în regia lui Michael Mayer, reprezintă o transpunere cinematografică destul de reuşită a celebrei piese de teatru cu acelaşi nume, scrisă de celebrul scriitor rus, Anton Pavlovici Cehov.
Înscrisă în categoria "Dramelor", pelicula se concentrează asupra conflictelor romantice dintre patru personaje principale: actriţa Irina Arkadina, tânăra Nina Zarechnaya, scriitorul Boris Trigorin (iubitul Irinei) şi Konstantin Treplyov, fiul Irinei, dramaturg în devenire, îndrăgostit de Nina.
Acţiunea se petrece la ţară, într-un sat rusesc, pe moşia situată în apropierea unui lac, acolo unde Irina şi Trigorin vin pentru a petrece vara alături de fratele şi fiul ei.
Întregul conflict se desfăşoară în jurul iubirii pătimaşe, în jocul căreia par a fi prinşi cu toţii, filmul explorând dragostea obsesivă şi veşnicele neînţelegeri dintre părinţi şi copii.
O poveste sfâşietoare despre viaţă, iubire, familie, suferinţă, pe care vă recomand să nu o rataţi.

De-ale mele...






marți, 5 februarie 2019

"Slam. Din dragoste pentru Layken"

"Slam. Din dragoste pentru Layken"
Autor: Colleen Hoover
Editura Epica - 2014

Romanul aduce în prim-plan tulburătoarea suferinţă a unei familii sfâşiate de tragedie şi legăturile foarte complicate pe care aceasta le naşte între doi îndrăgostiţi.
Tatăl lui Layken (18 ani) moare subit, ceea ce face ca tânăra să devină unicul punct de sprijin pentru fratele mai mic şi pentru mama lor. Împreună sunt nevoiţi să se mute în celălalt capăt al ţării
În aparenţă puternică, plină de viaţă, dar, în realitate, Layken simte cum îşi pierde speranţa de la o zi la alta.
În viaţa ei apare, însă, vecinul de peste drum, un tânăr de 21 de ani, care iubeşte poezia slam şi are grijă de fratele mai mic, în urma decesului părinţilor. În scurt timp, între cei doi se nasc sentimente din ce în ce mai puternice.
Numai că, după o primă întâlnire oficială, soarta îi loveşte din plin şi o dezvăluire total neaşteptată pune punct relaţiei lor.
Cum evoluează, până la final, povestea de iubire?
Ce se va întâmpla cu Layken şi familia ei?
Veţi afla citind emoţionanta carte scrisă de Colleen Hoover.

6 februarie - La mulţi ani, Cătălin Crişan!