vineri, 8 ianuarie 2016

"Actorul" - povestea mea, povestea ta...

"Actorul"
este – cred eu – unul dintre cele mai emoţionante cântece pe care le-am ascultat vreodată, din toate punctele de vedere, începând de la textul puternic, plin de semnificaţii, scris de regretatul Dumitru Matcovschi, continuând cu linia melodică de o sensibilitate aparte, reuşită pe deplin de Ian Raiburg şi, nu în ultimul rând, terminând cu interpretarea încărcată de dramatism,
oferită de doamna Olga Ciolacu.
Nu ascult acum pentru prima dată această creaţie, dar pot spune că ori de câte ori mi-a apărut în cale, cu acelaşi nesaţ am audiat-o. Nu sunt expertă şi nu vorbesc din punctul de vedere al unui specialist, nici pe departe, dar ştiu să apreciez valoarea atunci când ea există cu adevărat şi merită atenţie.
În acest caz, e limpede colaborarea desăvârşită, care a dat naştere unei asemenea bijuterii...
Este un cântec care poate fi al meu, al vostru, al fiecăruia dintre noi până la urmă, al celor care ne numim oameni, care am venit pe pământ şi care, mai devreme sau mai târziu, cum ne este dat, vom pleca spre eternitate...
Căci, în definitiv, ce este viaţa asta, dacă nu o scenă pe care noi, mai mici sau mai mari actori, ne jucăm rolul, zi de zi, ne împlinim destinul, ne bucurăm sau ne întristăm sufletul, învăţăm să trăim, să sperăm, să iubim, să murim...
Rolul fiecăruia este bine stabilit; fiecare are momentul său în care intră pe scenă, la fel cum pentru fiecare există momentul său
în care se va trage cortina...
Dar între cele două puncte primordiale ale existenţei umane,
este esenţial să nu uităm un lucru:
să fim oameni!
Simpli, modeşti, decenţi, sinceri, dar... oameni!
Revenind la faptul că această compoziţie pune în lumină o altă latură a maestrului Ian Raiburg, da, este adevărat şi întotdeauna am fost convinsă că, pe lângă zecile de melodii – poate pe nedrept numite "uşoare" – devenite şlagăre în decursul anilor, puterea sa creatoare nu se rezumă doar la atât.
Şi sper că pe viitor va găsi acea inspiraţie care să-l determine să scrie şi în această direcţie, mai mult decât a făcut-o până acum.
Şi cum nimic nu este întâmplător pe lume, cadoul muzical oferit Aripii de cânt, astăzi, de către doamna Olga Ciolacu, vine într-un moment extrem de greu pentru mine. Mă emoţionează profund, mă bucură în acelaşi timp şi-mi dă aripi pentru ceea ce va mai urma... Nici nu vă daţi seama cât de mult înseamnă astăzi, această melodie, pentru mine!

Sunt impresionată şi vă mulţumesc din inimă, doamna Olga Ciolacu, pentru sufletul dumneavoastră, pentru modestia, căldura, eleganţa, decenţa, demnitatea care vă caracterizează, pentru anii frumoşi în care v-am ascultat şi pentru cei care vor mai veni şi pe care, sunt sigură, veţi avea grijă să-i umpleţi cu amintiri frumoase, dăruite cu drag, admiratorilor.
Vă îmbrăţişez şi vă trimit... Pe o aripă de cânt, toate gândurile mele bune!
© Pe o aripă de cânt
www.pearipadecant.blogspot.ro
8 ianuarie 2016

3 comentarii:

  1. Stimati si dragi prieteni !
    Va multumesc din inima pentru cuvintele de apreciere si respectul pe care mi-l acordati.
    De-a lungul anilor am invatat si am ramas fidela principiului de a-mi trata publicul cu dragoste si mult respect.In acceptia mea un artist trebuie nu numai sa distreze publicul, dar si sa-l instruiasca, sa-i cultive o anumita sensibilitate artistica. Iata de ce intotdeauna mi-am construit repertoriul dupa modelul "una rece - una calda". "Actorul" este unul din cantecele mele grele, cum le zic eu.
    L-am testat la diferite categorii de public si vreau sa va marturisesc cu satisfactie, ca intotdeauna a fost indelung aplaudat, iar in unele localitati din Romania a fost aclamat in picioare. Toate astea dovedesc ca am reusit sa ating struna de taina a sufletului celui care ma asculta. Va multumesc pentru participare, pentru comuniune - inseamna ca inca nu sunt singura, inseamna ca nu am trait de pomana.
    Administratorilor de la "PE ARIPA DE CANT" trimit toata dragostea si consideratia mea pentru aportul de-a sensibiliza publicul si de-ai oferi adevarate valori spirituale.
    Va multumesc, cu drag Olga Ciolacu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Puteţi fi convinsă, doamna Olga Ciolacu, de faptul că - aşa cum frumos spuneţi - strunele de taină ale sufletelor admiratorilor dumneavoastră, au fost atinse de mult timp şi pentru totdeauna. Nicio clipă să nu vă gândiţi că aţi fi trăit în zadar pe acest pământ. Puţini oameni (şi cu atât mai mult... puţini artişti!) reuşesc, de-a lungul vieţii, să fie aşa cum sunteţi dumneavoastră. Publicul ştie şi simte acest lucru... Este unul dintre principalele motive pentru care vă iubeşte şi vă apreciază necondiţionat.
    Nu ştiu în ce măsură "Aripa de cânt" reuşeşte să sensibilizeze pe cei care-i trec pragul, dar cel puţin am mulţumirea că încerc acest lucru, atât cât este posibil şi mă bucur când văd că nu e totul pierdut, că oamenii încă ştiu să aprecieze şi să vibreze cu adevărat atunci când este cazul.
    Personal, încă o dată doresc să vă mulţumesc pentru tot şi vă doresc să vă aibă Dumnezeu mereu în Paza Sa, pentru ca noi, la rându-ne, să ne bucurăm de prezenţa dumneavoastră.
    Cu preţuire,
    "Pe o aripă de cânt"...

    RăspundețiȘtergere
  3. Teatru,actori,scena,auditori, VIATA.Cine ar putea sa traga o linie intre actor,auditor si viata? Toti sunt legati cu lanturile dragostei pentru frumos, pentru tot ce iti misca ,pana si ultima fibra din existenta. Fara CEI care exprima in vers si cant tot ce NOI, muritorii de rand nu putem exprima in cuvintele noastre simple,viata ar fi anosta, fada,trista. Mesajerii sufletelor noastre osandite ,triste sua fericite sunteti VOI, ACTORII. Si pentru tot ce faceti si ce sunteti mereu,imi inclin capul cu respect.

    RăspundețiȘtergere