miercuri, 5 septembrie 2018

Carte recomandată: "Împărăteasa Orhidee"

"Împărăteasa Orhidee"
Autor: Anchee Min
Editura Polirom - 2008

"Împărăteasa Orhidee" prezintă captivanta poveste a unei tinere manciuriene, care, pentru a reuşi să-şi smulgă familia din ghearele sărăciei, participă la selecţia concubinelor imperiale. Este aleasă una dintre cele şapte soţii ale împăratului Hsien Feng.
Numai că, odată ajunsă în acest punct, Orhideea are de înfruntat misterele, intrigile, ritualurile şi superstiţiile Oraşului Interzis, unde va trăi până la sfârşitul zilelor.
Frumuseţea, farmecul, isteţimea şi simţul politic de care dă dovadă îi sunt de un real folos şi Orhideea urcă pe rând treptele ierarhiei imperiale, cucerind tronul şi devenind ultima împărăteasă a Chinei.
Datorită calităţilor sale, reuşeşte să guverneze ţara în plină criză, ruinată de războaie, jefuită de străini, în pragul unor schimbări politice cu ecou pe plan mondial.

"Cititorii vor fi mai mult decât captivaţi de această tapiserie culturală atât de măiestrit ţesută, dar şi de rafinamentul spiritual al împărătesei, pe care istoricii ne-o înfăţişează drept o "maestră a răului pur şi a intrigii", însă Anchee Min ne-o înfăţişează ca pe o tânără frumoasă şi extrem de inteligentă din provincia Wuhu, ce şi-a croit drum până în vârful ierarhiei imperiului pe care avea să-l conducă timp de aproape jumătate de secol."
Publishers Weekly

"Acumularea rafinată de detalii din acest roman îi conferă textului o savoare tulburătoare şi încântător de exotică. Cititorilor, asemenea Orhideei înseşi, li se va tăia răsuflarea în faţa decorului fascinant al Chinei imperiale."
Minneapolis Star Tribune

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu