vineri, 14 decembrie 2018

Carte recomandată: "Copila de zăpadă"

"Copila de zăpadă"
Autor: Eowyn Ivey
Editura Polirom - 2014

"Copila de zăpadă"
este romanul de debut al lui Eowyn Ivey şi îmbină admirabil atmosfera de basm din ţinuturile acoperite de zăpadă din Alaska şi realitatea dură a vieţii de fermier în această regiune sălbatică, total neprietenoasă, cu geruri pătrunzătoare.
Jack şi Mabel, un cuplu ajuns deja la jumătatea vieţii, decid să înceapă o nouă viaţă în Alaska, cu speranţa că aşa vor reuşi să se rupă de trecutul care-i apasă. Numai că între ei se adâncesc durerea şi prăpastia determinate de lipsa copiilor.
Treptat, însă, relaţia celor doi începe să se refacă, ducând o viaţă liniştită, ocupându-se de treburile cotidiene şi vizitându-se cu noii lor prieteni.
La căderea primei ninsori, Jack şi Mabel fac o copilă de zăpadă cu chip delicat, buze trandafirii şi păr bălai. În dimineaţa următoare, însă, descoperă că fetiţa lor de zăpadă a prins viaţă, ca şi cum basmul Snegurocikăi, care a încântat copilăria lui Mabel, ar fi devenit realitate.
Este momentul în care Faina, copila de zăpadă, devine parte a familiei lor, schimbându-le viaţa pentru totdeauna.

"O poveste încântătoare despre iubire, speranţă şi supravieţuire în Nordul îngheţat."
Daily Mail

"Nu ştim niciodată ce are să se întâmple, nu?
Viaţa ne aruncă mereu încolo şi-ncoace. În asta constă aventura.
Nu ştii unde-o să ajungi şi cum o să te descurci. Totul e un mister, iar dacă pretindem altceva, nu facem decât să ne minţim."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu