sâmbătă, 26 ianuarie 2019

Film recomandat: "Mary, regina Scoţiei"

"Mary Queen of Scots" (2018)
("Mary, regina Scoţiei")

Lansarea oficială a producţiei a avut loc în 2018, iar în cinematografele din România - în premieră - a putut fi urmărită în seara zilei de 25 ianuarie 2019.
În pelicula care are deja 2 nominalizări la premiile Oscar 2019 (pentru "Cel mai bun machiaj" şi "Cele mai bune costume") şi 3 nominalizări la premiile BAFTA 2019 (pentru "Machiaj şi hairstyle", "Cele mai bune costume" şi "Cea mai bune actriţă în rol secundar"), îi puteţi vedea pe: Saoirse Ronan (Mary Stuart), Margot Robbie (Elizabeth I), Guy Pearce, David Tennant, Ian Hart, Brendan Coyle, Joe Alwyn, Jack Lowden etc.
Despre subiectul filmului, Cinemagia , care îl încadrează în categoriile: Biografic, Istoric, Dramă, scrie că "explorează tumultuoasa viaţă a charismaticei Mary Stuart, regina Scoţiei.
Regină a Franţei la 16 ani şi văduvă la 18 ani, Mary desfide presiunea curţii de a se recăsători.
În schimb, ea se întoarce în Scoţia natală pentru a-şi revendica tronul care i se cuvenea de drept.
Dar Scoţia şi Anglia se află ambele sub controlul puternicei Elisabeta I.
Fiecare tânără regină o preţuieşte pe cealaltă cu o fascinaţie amestecată cu teamă. Rivale la putere, dar şi în dragoste, într-o lume patriarhală, cele două trebuie să decidă cum să joace cartea căsătoriei în aşa fel încât să-şi păstreze şi independenţa.
Hotărâtă să fie mai mult decât o figură simbolică, Mary îşi exprimă dorinţa de a revendica tronul Angliei, ameninţând, astfel, suveranitatea reginei Elisabeta.
Urmează un şir lung de trădări, revolte şi conspiraţii la ambele curţi, care vor pune pericol ambele tronuri şi care vor schimba cursul istoriei."
Trailerul filmului îl puteţi urmări: AICI .
Este un film interesant, care te ţine cu sufletul la gură prin subiectul său şi jocul actorilor (este primul film pe care îl văd la cinema, în timpul căruia nu s-a auzit niciun sunet în sală!), îţi oferă peisaje mirifice şi ţi-ai dori să-l revezi.
Vi-l recomand cu drag, dacă aveţi posibilitatea de a-l urmări.
Atenţie: nu este recomandat copiilor sub 12 ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu