vineri, 21 februarie 2020

"Iarna vrajbei noastre"

"Iarna vrajbei noastre"
Autor: John Steinbeck
Editura Polirom - 2014

"Publicat cu un an înainte ca Steinbeck să primească Premiul Nobel pentru literatură, romanul urmăreşte marasmul ce a cuprins societatea americană în anii 1960.
Personajul central, Ethan, ajunge în pragul sărăciei lucrând ca funcţionar în propria băcănie, deţinută acum de un imigrant italian.
Soţia şi copiii se plâng la nesfârşit de lipsa banilor şi de viaţa pe care o duc, iar Ethan încearcă cu disperare să le ofere fericirea şi, în acelaşi timp, să-şi păstreze demnitatea.
Prin "Iarna vrajbei noastre", Steinbeck ne poartă într-o călătorie spre miezul disperării protagonistului său, alimentată fără încetare de sentimentul ratării."
Sursa: Polirom

"În "Iarna vrajbei noastre", capodopera sa, John Steinbeck se întoarce la tematica socială care i-a marcat atât de puternic întreaga operă."
Saul Bellow

"Îl regăsim, în sfârşit, pe autorul care a strălucit în "La răsărit de Eden", pe intelectualul care trăieşte intens drama acestei societăţi, pe scriitorul pentru care cuvântul are sens nu numai prin ce, dar şi prin cum spune.
Adevărul e zeul suprem al lui Steinbeck, căruia i se închină cu devoţiune, fără să mai accepte un altul."
Edmund Wilson

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu