miercuri, 8 decembrie 2021

La mulţi ani, Niculina Stoican!

Îndrăgita interpretă de muzică populară - Niculina Stoican - s-a născut la 9 decembrie 1970, în comuna Balta (judeţul Mehedinţi), în familia altei interprete renumite, Angelica Stoican.

În copilărie, îşi însoţea mama la repetiţii şi spectacole, astfel încât, la vârsta de numai 4 ani, Niculina a cântat pentru prima dată cu o orchestră.

A urmat şcoala primară la Drobeta Turnu Severin, apoi liceul şi Facultatea de Etnomuzicologie şi Folclor - în Bucureşti.

În 1996, a fost angajată în cadrul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” - Târgu Jiu, alături de care a participat la numeroase spectacole în întreaga ţară şi peste hotare.

În prezent este solistă a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova.

De-a lungul carierei, Niculina a obţinut mai multe premii la festivalurile şi concursurile la care a participat, cele mai importante fiind cele de la: Concursul „Moştenitorii” (organizat de Televiziunea Română), Festivalul „Maria Tănase”, Festivalul „Maria Lătăreţu” şi Festivalul „Mamaia” (2001).

A lansat mai multe materiale discografice, printre care se numără albumele: „De-aş fi ca luna pe cer”, „Lină, lină, Niculină”, „Mândruliţă de la Gorj”, „Am crescut, Doamne, băiat”, „Să petrecem cu Niculina Stoican” etc.

Un comentariu:

  1. Să-i dea Dumnezeu sănătate,să le poată duce pe toate ( proiectele ).Suntem fanii ei,dintotdeauna.Felicitări pentru talent și realizări,LA MULȚI ANI !

    RăspundețiȘtergere