marți, 30 ianuarie 2018

Carte recomandată: "Miniaturista"

În toamna lui 1686, Nella Oortman, o tânără de numai 18 ani, porneşte din satul natal, lăsând în urmă o existenţă liniştită, ajunge la Amsterdam şi, în calitate de soţie, bate la uşa casei lui Johannes Brandt, un negustor bogat, pentru a începe o nouă viaţă.
Aici este primită cu ostilitate, însă, de către cumnata sa - Marin, şi cei doi servitori - Cornelia şi Otto, lipsind soţul - plecat într-una din numeroasele sale călătorii de afaceri.
Drept cadou de nuntă, Johannes îi dăruieşte o replică în miniatură, de dimensiunea unui dulăpior, a casei în care locuiesc.
Deşi iniţial este foarte surprinsă de acest dar, Nella acordă tot mai multă atenţie casei primite, decide să o mobileze şi, pentru aceasta, apelează la serviciile unei miniaturiste, creaţiile acesteia reflectând viaţa lor reală în moduri dintre cele mai neaşteptate.
La început, Nella este intrigată de lumea închisă în care a pătruns, dar, descoperindu-i treptat secretele, înţelege că toţi sunt pândiţi de pericole.
Din copila timidă de la început, Nella devine, pe măsură ce se desfăşoară acţiunea, o femeie puternică, decisă, stăpână pe sine.
"Frumos scris şi documentat, plin de suspans, minunatul roman de debut al lui Jessie Burton este o poveste despre dragoste şi obsesie, trădare şi răzbunare, aparenţă şi adevăr."

"Miniaturista" este "unul dintre acele romane rare...
frumos scris, dar care totuşi te ţine în suspans.
E tulburător, magic şi plin de surprize, genul de carte care te face să-ţi aminteşti de ce îţi place atât de mult să citeşti."
S. J. Watson

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu