luni, 12 iulie 2021

In Memoriam: Lucky Marinescu

Lucreţia (Lucky) Marinescu, cunoscută interpretă de muzică uşoară, s-a născut la 12 iulie 1934, la Cahul (astăzi - în Republica Moldova), şi s-a stins la 10 ianuarie 2018.

În 1940, după ce familia s-a stabilit la Cluj, Lucky a început studiile la Liceul „Sfânta Tereza”.

Şi-a făcut debutul pe plan artistic la vârsta de 17 ani, prima melodie interpretată fiind „5 minute”.

A urmat Conservatorul „Gheorghe Dima” (Secţia Canto).

A lucrat la Teatrul de Operetă, apoi la Teatrul „Savoy” şi Teatrul „Constantantin Tănase” din Capitală, primul spectacol în care a jucat pe scena acestuia fiind „Călătorie pe note”. A făcut parte şi din echipa Teatrului „Ion Vasilescu”.

În 1959 s-a căsătorit cu Petre Mihăescu (compozitor), de care a divorţat în următorul an.

S-a căsătorit apoi cu Nicolae Goliceanu (consilier la Camera de Comerţ Exterior), împreună având un fiu.

În 1968 a plecat într-un turneu la Paris şi a decis să nu mai revină în România. A încercat să-şi aducă din ţară copilul, dar a fost prinsă la vamă şi închisă pentru 6 săptămâni. După 6 ani de căsnicie, a divorţat din nou şi s-a angajat la „Nord Hotel”, pentru a obţine custodia copilului.

A rămas în România, dar a continuat şi turneele peste hotare, ocazie cu care l-a cunoscut pe colonelul Armatei americane - Constantin Barbu, cu care s-a căsătorit.

După 11 ani în străinătate, au revenit împreună în ţară.

Aici, Lucky Marinescu a condus „Clubul pensionarilor fără vârstă”, dedicându-se ajutorării acestei categorii sociale, iar din 2006 a devenit moderator al emisiunii „Show Lucky”.

De-a lungul carierei, a participat de 14 ori la „Stelele muzicii uşoare”, în URSS.

În 2002 a primit „Diploma de Onoare” în cadrul Galei Muzicii Uşoare Româneşti „O zi printre stele”, iar în 2008 - „Discul de Aur”.

Dintre melodiile interpretare, amintim: „Replici”, „Aşa începe dragostea”, „Până una - alta”, „Cât e lună, cât e soare”, „Cireşii de la noi”, „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie” etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu