sâmbătă, 17 iulie 2021

La mulţi ani, Ionuţ Fulea!

Îndrăgitul interpret de muzică populară - Ionuţ Fulea - s-a născut la Sebeş (judeţul Alba), la 17 iulie 1971.

Deşi i-a plăcut muzica încă din copilărie, abia în liceu a început să cânte.

Pe când era în clasa a IX-a, a fost impresionat de apariţia lui Nicolae Furdui Iancu la „Floarea din grădină” şi aşa a decis să-i urmeze exemplul, începând să cânte şi pentru cei din jur.

A urmat cursurile Politehnicii şi este de profesie inginer, dar nu a mai apucat să practice vreodată această meserie, deoarece a ales drumul muzicii.

În timpul facultăţii a cântat alături de Ansamblul „Românaşul” al Universităţii Tehnice din Cluj Napoca şi a urmat Şcoala Populară de Artă, secţia Canto clasic.

Ulterior, a participat la numeroase festivaluri şi concursuri, având şansa de a-l întâlni pe cel care-i era model şi de a cânta împreună. De altfel, apariţia alături de Nicolae Furdui Iancu a determinat un avânt al carierei, Ionuţ fiind tot mai des solicitat să apară în diferite emisiuni ori evenimente artistice în ţară.

Consideră că unul dintre cele mai importante spectacole din viaţa lui a fost în 1994, când, pe scena Sălii Palatului, a apărut prima dată împreună cu Nicolae Furdui Iancu. A fost momentul în care a simţit că marile nume din muzica populară îl acceptă şi îl susţin.

Anii însă au trecut, iar Ionuţ Fulea şi-a croit propriul drum, a pus la punct o mică orchestră cu care a început să colinde ţara.

De-a lungul carierei a lansat mai multe materiale discografice.

Pe lângă numeroasele concerte din ţară, cântă deseori şi peste hotare, până acum ajungând în: Germania, Mexic, Olanda, Franţa, Grecia, Italia, Luxemburg, Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Austria etc.

Este căsătorit şi are doi copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu