duminică, 3 octombrie 2021

La mulţi ani, Sorin Filip!

Sorin Filip, unul dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi de muzică populară din zona Bucovinei, s-a născut la 3 octombrie 1978, în apropiere de Câmpulung Moldovenesc.

Încă din copilărie a iubit folclorul şi a ştiut că acesta este drumul pe care vrea să-l urmeze în viaţă, având drept modele pe doamnele cântecului popular: Sofia Vicoveanca, Margareta Clipa şi Laura Lavric.

A studiat la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava şi a absolvit Universitatea „Ştefan cel Mare” (Ştiinţe Economice), precum şi un Master în Managementul firmelor de turism, comerţ şi servicii.

A absolvit Şcoala Populară de Artă şi un curs de impresariat artistic.

Debutul propriu-zis pe o scenă profesionistă a avut loc în 1995, când a intrat în Ansamblul Studenţesc „Arcanul”.

După numai doi ani, alături de Orchestra „Rapsozii Botoşanilor”, şi-a lansat primul album, urmat de altul, în aceeaşi formulă, în 1999.

În 2001 a fost angajat la Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, împreună cu care a scos pe piaţă un al treilea album.

Funcţii deţinute:

- director al Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”;

- manager al Centrului Cultural „Bucovina”.

De-a lungul carierei de până acum, a obţinut numeroase premii la festivalurile şi concursurile la care a participat (cele mai importante: „Floarea din grădină” şi „Moştenitorii”), a oferit publicului zeci de melodii, multe adunate pe diverse materiale discografice, a fost prezent în sute de spectacole (alături de mari orchestre de la noi sau de la Chişinău) şi emisiuni radio - tv, dorindu-şi mereu să nu-i dezamăgească pe cei care-l ascultă şi-i urmăresc activitatea.

Autor: Pe o aripă de cânt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu