miercuri, 9 iunie 2021

In Memoriam: Gigi Marga

Georgeta (Gigi) Marga, cunoscută interpretă de muzică uşoară, s-a născut în Bucureşti, la 22 aprilie 1929, şi s-a stins într-un spital din New York, la 9 iunie 2020.

Şi-a petrecut copilăria Râşnov şi a iubit muzica încă de pe atunci, ascultând-o pe mama sa, care cânta de dorul soţului pierdut de tânăr.

A debutat în cariera muzicală în Corul Patriarhiei, iar în urma unui concurs, a făcut parte şi din Corul Filarmonicii „George Enescu”.

A studiat Ştiinţe Economice şi a făcut Conservatorul.

A lucrat pe post de contabil la Întreprinderea Gaz Metan.

A renunţat la cor şi a fost angajată la Casa de discuri „Electrecord”, unde a înregistrat mai multe piese cu Trio Grigoriu.

În 1962 a câştigat un premiu la Concursul Internaţional de la Sopot (Polonia).

În a doua jumătate a secolului trecut, era o voce renumită în restaurantele selecte din Bucureşti, apoi a devenit vedeta revelioanelor.

A emigrat în America în 1986, după ce soţul şi mama îi muriseră şi în România nu mai avea pe nimeni. S-a recăsătorit şi, un an mai târziu, a primit cetăţenia americană, s-a stabilit în New York şi a continuat să cânte în restaurantele cu specific românesc din zonă.

Dintre cele mai cunoscute melodii ale sale, amintim: „Parfumul florilor de crin”, „Din mici nimicuri”, „Nu ştiu ce să cred”, „Chemare” etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu