marți, 29 iunie 2021

La mulţi ani, Şerban Pavlu!

Îndrăgitul actor de teatru şi film - Şerban Pavlu - s-a născut la Bucureşti, la 29 iunie 1975.

De la o vârstă fragedă i-a însoţit deseori la teatru pe părinţi şi era fascinat de tot ce însemna decoruri, lumini, ce se petrecea în spate. Însă nu-i plăcea să meargă la teatrul de păpuşi; prefera piesele cu oameni mari.

În copilărie, timp de 7 ani a practicat polo pe apă, dar a fost nevoit să renunţe, din cauza unor probleme medicale. S-a reapucat de sport în liceu, făcând baschet.

Detesta serbările şcolare şi manifestările patriotice, încercând mereu să se sustragă de la aceste activităţi. Cu toate acestea, la 10 ani, a „regizat” cartea „Recreaţia mare”, având succes la serbare.

La 18 ani, când trebuia să aleagă facultatea unde să dea admitere, ar fi dat examen la Filologie, dar îşi dorea să facă Teatru. Fiind timid şi speriat de ideea de a apărea în faţa publicului, s-a pregătit pentru Regie. La sugestia unei prietene de familie, a urmat Actoria, în cele din urmă, ceea ce nu regretă deloc.

A absolvit UNATC „I. L. Caragiale” în 1997 (la clasa profesorului Alexandru Repan).

În timpul facultăţii a debutat în teatru, în piesa „Roberto Zucco”.

Primul rol în film - deşi era mai mult o scurtă apariţie - a fost în „Stare de fapt”, despre care spune:

„Eu eram un miliţian care o încarcera pe Oana Pellea. Un tip care o lua de pe scară şi o ducea pe un culoar ca să o închidă în celulă. Atât.”

În 1998 a apărut în lungmetrajul lui Lucian Pintilie, „Terminus paradis“, iar în 2009 a jucat în „Cea mai fericită fată din lume“, un film semnat de Radu Jude. Primul rol titular a fost în „Toată lumea din familia noastră“ (regia Radu Jude), urmat de cel din „Roxanne“ (regia Vali Hotea).
Alte filme în care a fost distribuit: „Război în bucătărie”, „15”, „Nuntă mută”, „Câinele japonez”, „Faţă în faţă”, „Faimosul Paparazzo”, „După-amiaza unui torţionar”, „Turnul din Pisa”, „3 păzeşte”, „Niki Ardelean, colonel în rezervă”, „Moartea domnului Lăzărescu”, „O secundă de viaţă”, „Schimb valutar”, „Alexandra”, „Fotografia”, „Ursul”, „Umbre” (serial HBO), „Queen Maria of Romania”.

Piese de teatru în care a apărut: „Bădăranii”, „Trandafirii roşii” şi „Turandot” – toate la „Bulandra”; „Şeful”, „Intriga”, „Demnitate” – la „Avangardia”.

A făcut dublaje în producţiile: „Big Time Rush”, „Kim Possible”, „În junglă”, „Madagascar 2”, „Kung Fu Panda”, „Să zburăm spre Luna 3D”, „Rio”, „Kung Fu Panda 2”, „Maşini 2”, „Winnie de pluş”, „Ştrumfii”, „Păpuşile Muppets”, „Jim Button”, „Clopoţica şi comoara pierdută”, „Jake şi piraţii din ţara de nicăieri”, „Violetta”, „Avatar: Legenda lui Aang”, „Legenda lui Korra”, „iCarly”, „Ben 10”, „Haideţi, tineri titari!”.

A apărut în emisiunea de umor „În puii mei”.

În 2013, a primit Premiul Gopo pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru personajul din „Toată lumea din familia noastră”.

Este căsătorit şi are doi copii.

Autor: Pe o aripă de cânt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu