duminică, 6 iunie 2021

La mulţi ani, Elena Mândrescu!

Îndrăgita interpretă de muzică populară - Elena Mândrescu - s-a născut la 6 iunie 1962, în satul Călugăreni, comuna Ungureni (judeţul Botoșani).

A început să cânte încă din copilărie, când directorul școlii i-a sfătuit pe părinți să o îndrume spre lumea cântecului popular, motiv pentru care aceștia s-au și mutat în Botoșani.
A absolvit cursuri de canto la Școala Populară de Artă din oraș.

Deși s-a afirmat de timpuriu ca solistă vocală de muzică populară, ulterior a interpretat și romanțe, cântece religioase sau de petrecere.

Din 1983 și până în prezent, este solistă a Orchestrei Profesioniste „Rapsozii Botoșanilor”, dar, de-a lungul timpului, a colaborat și cu alte orchestre renumite: „Ciprian Porumbescu”, „Doina Gorjului”, a Radiodifuziunii Române, „Lăutarii”, „Mărțișor” și „Mugurel” din Chișinău.

În cei aproape 40 de ani de activitate, alături de mari artiști, a cântat pe scenele din țară și din străinătate, promovând cântecele populare în care se regăsește dragostea pentru locurile natale și oamenii de aici.

A făcut imprimări la Radio București, Radio Iași și Radio Chișinău, a lansat mai multe materiale discografice, a participat la numeroase emisiuni folclorice, la posturile de profil și nu numai.

Prima piesă interpretată - „Cine n-are noroc, n-are” - veche de sute de ani, a fost culeasă de la o bătrână din satul natal, rearanjată orchestral de maestrul Ioan Cobâlă și reprezintă cartea de vizită a artistei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu