joi, 24 iunie 2021

La mulţi ani, Ana Cernicova!

Îndrăgita soprană Ana Cernicova, de la Chişinău, s-a născut la 24 iunie 1991.

A început să studieze pianul - la 7 ani şi canto - la 9, a urmat Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” (Secţia Muzicologie) şi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (licenţă şi masterat) - specializarea Canto academic şi tehnica interpretării.

În 2009 a câştigat Trofeul Festivalului „Două inimi gemene”.

De-a lungul timpului, a participat la peste 70 de concursuri internaţionale, încă de la vârsta de 9 ani, obţinând 30 premii I şi 9 trofee.

A participat la selecţiile naţionale pentru Concursul „Eurovision” şi, împreună cu fiica, a ajuns în finala concursului tv „Românii au talent”.

A fost finalistă a Concursului „Francisco Vinas” - Spania, deţine premiul „Simpatia publicului” - Cehia, 2018, a participat la concertele dedicate maestrului Eugen Doga, a cântat alături de Moldovan Youth Orchestra la evenimentele „Pop Simfonic”.

Activează pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău, din 2015, când a debutat - pe 29 noiembrie - în rolul Adinei din „Elixirul dragostei”.

A fost căsătorită timp de cinci ani cu artistul Valentin Uzun şi împreună au o fetiţă - Amelia, care le calcă pe urme.

În timpul liber, îi place să citească, să compună, să petreacă momente preţioase alături de cei dragi.

Consideră că succesul îl datorează mamei şi bunicii, care au crezut în ea, au investit timp, resurse, oferindu-i dragoste şi răbdare, dar şi profesorilor care au îndrumat-o.

Autor: Pe o aripă de cânt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu