duminică, 23 mai 2021

La mulţi ani, Cristinel Iordăchioaia!

Cristinel Iordăchioaia, îndrăgit interpret de muzică populară, s-a născut la 23 mai 1966, în comuna Tătăruşi (în „Bucovina Mică”, aşa cum este cunoscută această zonă), lângă Paşcani, judeţul Iaşi.

 

A absolvit Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi, Facultatea de Drept (din cadrul Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza”), a urmat un Master în Management educaţional (la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi) şi studii postuniversitare de Economie şi educaţie antreprenorială (la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi).

A urmat cursurile Şcolii Populare de Artă.

A profesat ani la rând în calitate de învăţător şi este Inspector şcolar pentru management instituțional.

Debutul artistic a avut loc în anul 1986, alături de formaţia „Diamant” a fabricii I.T.R.D. din Paşcani.

Între 1989 - 1991, a cântat la Restaurantul „Central” din oraş, iar din anul 2000 şi-a deschis propria firmă de servicii muzicale, fiind foarte solicitat la evenimente publice şi private, concerte în ţară şi în Republica Moldova.

Multe dintre melodiile pe care le interpretează sunt culese de la profesori de muzică, de la bătrânii din comuna natală, sau le-a primit de la maestrul Ion Oloieru, din Basarabia.

De-a lungul timpului, a fost prezent în zeci de emisiuni radio - tv, iar melodiile pe care le interpretează sunt difuzate frecvent pe posturile muzicale.

Autor: Pe o aripă de cânt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu