miercuri, 12 mai 2021

La mulţi ani, Mirela Oprişor!

Îndrăgita actriţă – Mirela Oprişor – s-a născut la 12 mai 1973, în Braşov.

A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Capitală, în anul 2000, la clasa profesorului Florin Zamfirescu.

În primii doi ani după absolvire, nu a lucrat nimic în calitate de actriţă, după care a început să primească roluri în diferite spoturi publicitare.

 Este angajată a Teatrului de Comedie, unde a debutat în piesa „A douăsprezecea noapte”, dar mai colaborează şi cu alte teatre (Teatrul Act etc).

A mai jucat în: „Chiriţa of Bârzoieni”, „Delir în doi”, „Dumnezeul de a doua zi”, „All Inclusive”, Pe o pânză de păianjen”, „Flori, fete, filme sau băieţi”, „Peste tot, acasă”, „Ţara lui Abuliu” etc.

A fost distribuită în filmele: „Youth without youth / Tinereţe fără bătrâneţe”, „Marţi, după Crăciun” (rol pentru care a primit Premiul „The Heart of Sarajevo” – la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo), „Fragile”, „La bani, la cap, la oase”, „Ajutoare umanitare”, „Deja vu”, „Acasă, la tata”, „Miracolul din Teckir”, „Poveste de dragoste”, „De azi înainte”, „Tatăl fantomă”, „10”, „Casanova, identitate feminină”, „Bolnavă de iubire”, „E dreptul meu!”, „Hârtia va fi albastră”, „Răzbunarea”, „Ultima haltă în Paradis”, „Binecuvântată fii, închisoare!” şi, desigur, celebrul serial TV – „Las Fierbinţi”.

În 2011, i s-a acordat Premiul pentru „Cea mai bună actriţă într-un rol principal” – în cadrul Galei Premiilor Gopo.

Este căsătorită cu scriitorul şi actorul - Mimi Brănescu, împreună având o fiică.

Autor: Pe o aripă de cânt 

Un comentariu: