marți, 6 aprilie 2021

„A rămas o stea fără egal...”

„E iubit şi ad­mirat deopotrivă de marele public, cât şi de colegii lui de breaslă, pentru că a slujit cu credinţă muzica şi cu o dăruire fără margini.

Muzica a fost pentru el mai mult decât un hobby, a fost o profesie de cre­dinţă, căreia i-a dedicat o viaţă, trăită cu pasiune şi sacri­ficiu.

Simpla lui apa­riţie pe scenă devenea un eve­niment memorabil, şi cei mai apreciaţi compozitori din toate generaţiile i-au încredinţat piesele lor, pe care interpretarea lui Cornel Constantiniu le transforma în nestemate.

M-a onorat cu prietenia lui şi m-a inspirat cu felul lui unic prin care ştia să pună în valoare versul în­soţit de muzică.

S-a retras dintr-o carieră excep­ţio­nală cu mult înainte de vreme, chinuit de o boală ne­­mi­loasă, dar a rămas o stea fără egal de strălu­citoare pe firmamentul mu­zicii uşoare româneşti, iar vocea lui ne va înnobila casele şi sufletele pen­tru multă vreme de acum încolo.

Îi mulţumim lui Cornel pentru lecţia de prietenie pe care ne-a predat-o cu modestie şi cu nobleţe o viaţă întreagă şi pentru toţi aceşti ani plini de lumină şi de binecuvântarea glasului său, şi rămân de-a pururi admiratorul lui!

Sabin Păutza,

dirijor al Filarmonicii din New Jersey şi compozitorul piesei „Vă mulţumesc!”, interpretată de Cornel Constantiniu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu