miercuri, 21 aprilie 2021

In Memoriam: Geo Costiniu

Geo Costiniu, cunoscut actor român, idol al tinerilor în anii ‘70, s-a născut la Bucureşti, la 23 aprilie 1950, şi s-a stins la 12 noiembrie 2013.

La 8 ani a debutat în televiziune, fiind considerat un „copil - minune”, iar pe la 14 ani, juca alături de studenţii la Teatru, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Capitală.

În cel de-al patrulea an de studenţie, a debutat la Teatrul „Bulandra”, sub îndrumarea regizorului Liviu Ciulei.

În 1973 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Secţia Actorie, la clasa profesorilor Dem Rădulescu şi Octavian Cotescu, după care a fost repartizat la Teatrul Naţional din Iaşi.

La Iaşi a jucat în „Poveste de iarnă” şi „Istoria hieroglifică”.

Din 1974 a jucat pe scena Teatrului Giuleşti (ulterior denumit „Odeon”), în piesele: „Marchizul de Sade”, „Cartofi prăjiţi cu orice”, „Astă seară se joacă fără piesă”, „Carlo contra Carlo”, „Iarna când au murit cangurii”, „Bărbierul din Sevilla”, „Omul care a văzut moartea”, „Hotel Zodia Gemenilor”, „Patima roşie”, „Parola”, „Aşteptarea începe în zori”, „7 martori”, „Nu ne naştem toţi la aceeaşi vârstă”, „Războiul vacii”, „Zamolxe”, „Caractere”, „Fotbal”, „Paharul cu apă”, „Copacii mor în picioare”, „Pălăria florentină”.

Filme în care a fost distribuit: „Paraşutiştii”, „Nemuritorii”, „Septembrie”, „Ciocolata cu alune”, „Ora zero”, „Un oaspete la cină”, „Nişte băieţi grozavi”, „Întâmplări cu Alexandra”, „De ce are vulpea coadă?”, „Capul de răţoi”, „Patul conjugal”, „Neînvinsă-i dragostea”, „Aştept provincia”, „Haina de piele”, „Barieră pentru cocori”.

Autor: Pe o aripă de cânt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu