luni, 5 aprilie 2021

In Memoriam: Şerban Georgescu

Şerban Georgescu, unul dintre cei mai apreciaţi compozitori şi realizatori de emisiuni radiofonice, s-a născut la Bucureşti, la 5 aprilie 1952, şi s-a stins la 4 martie 2007, în urma unui infarct.

Deşi a venit pe lume într-o familie renumită de medici, a ales să urmeze drumul muzicii, absolvind Conservatorul „Ciprian Porumbescu”, în 1970.

A cântat în formaţia „Lotus”.

Numele său rămâne legat de zecile de şlagăre pe care le-a compus de-a lungul vieţii (începând încă din 1968), cele mai multe interpretate de Mădălina Manole şi Carmen Rădulescu.

Amintim doar câteva dintre acestea: „Fată dragă”, „Te-am văzut, mi-ai plăcut”, „Prietene vals”, „Nu eşti chiar un înger”, „Stai lângă mine, mamă!”, „Întoarce-te!”, „Vreau inima ta!”, „Pentru tot ce iubim”, „O floare de astă vară”, „Un om sentimental”, „Jucătorul de iubiri” etc.

Pentru compoziţiile sale a primit numeroase premii la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia, sau la alte festivaluri şi concursuri („Şlagăre în devenire”, „Melodii ‘85, „Melodii 86” etc).

În 1975 a intrat în echipa Radiodifuziunii Române, făcând parte din Secţia Creaţie – Repertoriu, pentru ca mai apoi să devină realizator de programe şi emisiuni muzicale în Redacţia de muzică uşoară.

Printre acestea s-au numărat: „Romanticii”, „La microfon melodia preferată” etc.

A fost căsătorit cu interpreta de muzică uşoară – Mădălina Manole şi cu actriţa – Eniko Bartos (împreună având o fiică).
Foto: Google

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu