vineri, 2 aprilie 2021

La mulţi ani, Manuela Hărăbor!

Actriţa Manuela Hărăbor s-a născut la Bucureşti, la 2 aprilie 1968.

Tatăl său era sculptor – machetist în Departamentul de Filmări Combinate al Studioului Cinematografic de la Buftea, astfel încât, Manuela şi-a petrecut copilăria în apropierea platourilor.

A debutat în filmul „Veronica”, pe când avea doar 4 ani, şi a cunoscut cu adevărat succesul după ce a fost distribuită în filmul „Pădureanca” (1987).

În 1991 a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Capitală, la clasa profesorilor Mircea Albulescu şi Adrian Pintea.

După absolvire a jucat la Teatrul Naţional din Timişoara („D’ale carnavalului”, „... Escu”) şi la Teatrul de Comedie din Bucureşti („Scandal în culise”, „Troilius şi Cresida”, „Fuga”, „Transport de femei”).

În perioada 1995 - 2000, a locuit în SUA.

În 2005 a început colaborarea cu Circul Globus din Bucureşti.

A mai jucat la: Teatrul Mic („Familia Jeleznov”, „Vinovat. Nevinovat”), Compania „D’Aya” („Prestăm servicii artistice”, „Aproape totul din viaţa mea”, „Te iubesc! Te iubesc?”) şi Teatrul „Stela Popescu” („Revolta poveştilor” etc).

Alte filme în care a apărut: „Veronica se întoarce”, „Mama”, „Gustul şi culoarea fericirii”, „Trenul de aur”, „Secretul lui Nemesis”, „Martori dispăruţi”, „Secretul armei secrete”, „Lacrima cerului”, „Mircea”, „Rochia albă de dantelă”, „Coroana de foc”, „Crucea de piatră”, „Doi haiduci şi o crâşmăriţă”, „Ochii care nu se văd”, „Proxy Murders”, „Camera ascunsă”, „Magnatul”, „Doctori de mame”, „Cu un pas înainte”, „Fetele marinarului”, „Vlad” etc.

În urma unei relaţii cu cineastul Dan Chişu, Manuela are un băiat, Andrei. Boala cu care acesta luptă de la 5 ani (autism), a determinat-o pe actriţă să se implice, la rândul ei, în numeroase campanii de ajutorare a copiilor autişti şi a familiilor acestora.

Autor: Pe o aripă de cânt

Foto: AM Press 

Un comentariu: